Yhdistys

Suomen uusiutuvat on teollisen kokoluokan aurinkovoiman ja tuulivoima-alan edunvalvontajärjestö, joka tasaa tietä suomalaiselle uusiutuvalle energialle ja jakaa tietoa alan ajankohtaista asioista.

Edunvalvonta

Suomen uusiutuvat ry edistää tuulivoimaa ja aurinkovoimaa ja ajaa sen etuja sekä strategiansa mukaisesti vaalii alan yleistä hyväksyttävyyttä. Suomen uusiutuvien toiminnassa on keskeistä jäsenten tasapuolinen kohtelu ja puolueettomuus.

Suomen uusiutuvat ry ei ota kantaa asioissa, jotka liittyvät jäsenten väliseen kilpailuun. Yhdistyksen jäsenille välitetään tasapuolisesti tietoa valmisteilla olevasta lainsäädännöstä ja muista kysymyksistä niin nopeasti kuin se on tarkoituksenmukaista.

Yhdistyksen toiminta on järjestetty valiokuntien, työryhmien ja eri aihepiirien ympärille rakennetun verkoston varaan, mitkä tarjoavat kanavat yhteiseen vaikuttamiseen. Lisäksi Suomen uusiutuvat ry:n jäsenyritykset tarjoavat erityisosaamistaan, kun sitä tarvitaan yhdistyksen tavoitteiden tueksi.

Suomen uusiutuvien hallitus päättää valiokuntien valmistelua hyödyntäen yhdistyksen tärkeimmät yleiset edunvalvonta-aiheet. Valiokuntien erikoistumisalan mukaisesti valmistellaan esim. aurinkovoimaa, maatuulivoimaa, merituulivoimaa sekä sähköverkkoa koskevat edunvalvonnalliset tavoitteet. Lisäksi Technical Task Force tarkastelee ja jakaa tietoa tuulivoimasta teknisestä näkökulmasta sekä uusi, vuonna 2023 perustettu, tuotantovaliokunta perehtyy tuulivoiman tuotantovaiheen erityiskysymyksiin.

Yhdistyksen toiminta on myös organisoitu siten, että tarvittaessa painopisteitä pystytään siirtämään joustavasti ja yllättäen esille nousevat alan kannalta kriittiset asiat hoidetaan, kun tilanne ja tarve ilmenee.

Siirry takaisin sivun alkuun