Aurinkovoima

Lue aurinkovoimatuotannosta, sen kustannuksista ja ympäristövaikutuksista sekä aurinkovoimahankkeen hankekehityksestä.

Yleistä aurinkovoimasta

Aurinkovoima on monelle suomalaiselle ennestään tuttua: aurinkopaneeleja löytyy yhä useamman kotitalon, kesämökin ja työpaikan katolta. Teknologian kehittymisen myötä myös teollisen mittaluokan aurinkovoimatuotanto yleistyy Suomessa.

Suomi käy läpi suurta energiamurrosta. Irtautuminen fossiilisesta tuontienergiasta ja siirtyminen kotimaiseen, puhtaaseen energiantuotantoon luo kivijalan uusille teollisille investoinneille. Tuulivoiman ohella tarvitsemme myös runsaasti aurinkoenergiaa, minkä hyödyntämiseen on Suomessa hyvät edellytykset.

Aurinkovoima sopii erityisen hyvin tuulivoiman aisapariksi. Nämä päästöttömät energiantuotantomuodot täydentävät toisiaan: auringosta saadaan energiaa kesäisin ja päiväsaikaan, kun taas tuulisinta on keskimäärin talvella. Suomessa on valmisteilla lukuisia hybridihankkeita, joissa yhdistyy tuuli, aurinko ja myös energian varastointi. Nämä ratkaisut tasapainottavat sähköjärjestelmäämme.

Maailmalla aurinkovoima on yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotannon muodoista – sen kokoluokka ja merkitys koko maailman energiapaletissa on valtava, suurempi kuin tuulivoiman.

Siirry takaisin sivun alkuun