Aurinkovoiman rakentaminen
Aurinkovoimahankkeen rakentaminen on verrattain kevyttä: aurinkovoimala ei tarvitse raskaita perustuksia, eivätkä rakennelmat nouse korkealle. Lisäksi rakentaminen ei juurikaan vaadi erikoiskuljetuksia.
Alueen maaperän ominaispiirteet vaikuttavat suoraan siihen, miten rakentaminen toteutetaan. Perustustavasta ja alueesta riippuen maata voidaan joutua tasoittamaan tai muuten muokkaamaan ennen rakentamista, mutta paneelitelineiden perustaminen ei aina vaadi suuria maanmuokkauksia.
Telineiden, paneelien ja invertterien asentaminen on varsin selkeää ja mekaanista työtä, jossa ei tarvita erikoistyökoneita, kuten esim. tuulivoimaloiden kokoamisessa käytettäviä suuria nostureita. Aurinkovoimalan rakennusvaiheella voi olla merkittäviä paikallisia työllisyysvaikutuksia, sillä niissä usein hyödynnetään paikallista osaamista.
Rakennusvaiheen jälkeen ovat vuorossa testit ennen virallista käyttöönottoa. Valvonta-, optimointi- ja ohjausjärjestelmät ovat oleellinen osa teollisen mittakaavan aurinkovoimalaa. Rakentamisen jälkeen liikenne alueelle vähenee lähes olemattomiin. Tuotantovaiheessa voimala vaatii huoltoa ja ylläpitoa, joskin se on melko vähäistä.