Suomen uusiutuvat edustaa Energiamessuilla kotimaisen energiakentän kolmea suurinta uusiutuvan energian investoijaa – maatuulivoimaa, merituulivoimaa ja aurinkovoimaa

18.10.2024

Suomen uusiutuvat ry (ent. Suomen Tuulivoimayhdistys ry) esittäytyy Energiamessuilla, jotka järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 22.–24.10.2024. Suomen uusiutuvien rooli kotimaisessa vihreässä siirtymässä on merkittävä, sillä puhdas energiantuotanto mahdollistaa myös muita puhtaan teknologian ratkaisuja, joilla kaikilla on merkittävä vaikutus Suomen talouskasvuun, energiaomavaraisuuteen ja -turvallisuuteen sekä ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Elinkeinoelämän keskusliiton julkaiseman raportin mukaan suurimmat kansantaloudelliset vaikutukset syntyvät uusiutuvasta energiasta, tarkemmin tuulivoimasta.

”Ennakoitava investointiympäristö, sujuvat lupaprosessit ja siirtoverkkojen kapasiteetin sekä työvoiman riittävyys ovat kriittisiä uusiutuvan energian hankkeiden onnistumiselle. Hankkeiden sujuva toteutuminen varmistaa kilpailukykyisen energian saatavuuden, joka taas on edellytys teollisuuden investoinneille. Poliittisilla päätöksillä on ratkaiseva vaikutus siihen, kuinka hyvin Suomi pystyy hyödyntämään uusiutuvan energian potentiaalin osana vihreää siirtymää”, Suomen uusiutuvien edunvalvontajohtaja Matias Ollila sanoo.

Joka toinen vuosi järjestettävä Energiamessut-tapahtuma pureutuu kestävien energiaratkaisujen lisäksi ilmastonmuutokseen ja päästöjen hillintään. Tapahtumassa kuullaan myös vetytaloudesta ja sen mahdollisuuksista.

Tule tervehtimään meitä osastolle E604. Olemme mukana myös messujen puhujalavoilla seuraavasti:

Ti 22.10. klo 11:15–11:45

Hyvää tuulta ja puhdasta paistetta kasvun ajureina

Heidi Paalatie, operatiivinen johtaja

Ti 22.10. klo 10:30–11:00

Aurinkovoima tulee, oletko valmis?

Klaara Tapper, edunvalvontapäällikkö

Ke 23.10. klo 10:00–11:00

Suomen vahvuudet uusiutuvan energian suurmaana

Matias Ollila, edunvalvontajohtaja

To 24.10. klo 12:40–13:20

Uusiutuvan energian koulutus- ja uramahdollisuudet

Veera Villikari, edunvalvontapäällikkö sekä Juha Jokinen, Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen tekniikan toimialajohtaja

Rekisteröidy tästä Energiamessuille maksutta mukaan

Tutustu messuohjelmaan

Lisätietoja

Matias Ollila

Edunvalvontajohtaja

+358 40 124 7411

  • Maatuulivoima
  • Teollisuuspolitiikka
  • Poliittinen vaikuttaminen
Siirry takaisin sivun alkuun